Jojo Falk

Jojo berörs av områden som är knepiga och lite roliga. Saker som är läskiga eller äckliga men även saker som visar hur barn ser på världen. Hon tycker om hantverket och älskar att illustrera en text så att den blir mer begriplig eller får en komisk tvist som får människor att stanna upp. Den finaste komplimang hon har fått är när barn med tecknardrömmar säger att hon har inspirerat dem att försöka bli illustratör.

Här kan du läsa mer om Jojo Falk: jojofalk.se eller instagram.com/jojofalkillustration

Fortsätt

Max Gustafson

Max berörs av sociala och ekonomiska orättvisor, maktmissbruk, klimatproblem och mänsklig dumhet i största allmänhet. Skapandet har förföljt honom sedan barnsben. Han har alltid älskat att teckna, framför allt serier och satir med tanken att humor är ett bra sätt att få andra att tänka till eller ibland bara för att locka fram ett skratt. Det finaste komplimangen han har fått är när en person erkände att hans teckningar fått honom att engagera sig politiskt.

Här kan du läsa mer om Max Gustafson

Fortsätt

Elin Lucassi

För Elin är tecknandet terapi, men även aktivism. Skapandet använder hon för att lyfta viktiga frågor och belysa problem på ett avväpnande och upplysande sätt. Som kvinnosjukdomar till exempel - ett ämne som berör många men som hon upplever att det pratas alldeles för lite om. Drivkrafter är dels att vrida och vända på normer och strukturer, dels att bearbeta sådant som hon själv blir frustrerad, arg och ledsen av. "Nu fattar jag!" är den finaste komplimang hon har fått om sitt tecknande.

Här kan du läsa mer om Elin Lucassi

Fortsätt

Louise Winblad

Frågor som handlar om kvinnor berör Louise lite extra; inte minst ämnen som rör kropp och ideal. Hon skapar illustrationer av provocerande karaktär, men som småbarnsförälder sitter hon även på en stor källa till humor och kaos och tecknar därför även mycket om sin vardag - som motpol till den vackra vardag som tenderar att visas upp i sociala medier. ”Gud vad skönt, jag trodde jag var ensam om det här..." är en av de vanligaste och finaste kommentarer hon har fått.

Här kan du läsa mer om Louise Winblad

Till toppen